Soutěž "Pěstounská rodina - náš domov"

obrazek
10. ledna 2019 12:01, aktualizováno 17. ledna 2019 07:06,

Loňský Mikuláš byl pro pěstounské rodiny v našem kraji ještě o něco slavnostnější. V prostorách sálu Zastupitelstva Plzeňského kraje totiž proběhlo vyhlášení výsledků výtvarné a literární soutěže „Pěstounská rodina – náš domov“.

Jednalo se o výtvarnou a literární soutěž, která byla určena všem dětem v pěstounské péči v Plzeňském kraji a jejich pěstounům. Menší děti do 12 let věku byly rozděleny do dvou kategorií a měly namalovat obrázek na téma „Můj život v pěstounské rodině“. Pro starší děti, také rozdělených do dvou věkových skupin, bylo připraveno totožné téma, ovšem v podobě literárního díla. Tedy příběhu o dětském životě a dospívání v náhradní rodině. Novinkou druhého ročníku bylo zařazení samotných pěstounů do soutěžního zápolení. Pěstouny čekalo literární zamyšlení nad tématy „Jak jsem se stal/a pěstounem/kou“ nebo „Co mi pěstounství přináší“.

Ocenění vítězů se účastnila pěstounka z řad známých osobností naší kultury, herečka paní Nela Boudová. Přítomen byl také zastupující ředitel odboru ochrany práv dětí MPSV pan David Pospíšil. Záštitu nad celou soutěží převzal náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí pan Zdeněk Honz.

Nepsaným mottem soutěže se stala myšlenka z vítězného literárního počinu pěstouna pana Miroslava Čížkovského: „Dítě získáš výchovou, nikoliv zplozením“.

Pokud vážení čtenáři uvažujete o pěstounství, pak bližší informace získáte na informačním portálu na adrese http://pestouni.plzensky-kraj.cz/. Jestliže raději volíte osobní kontakt, potom můžete využít pravidelných dní otevřených dveří pro zájemce    o náhradní rodinnou péči, které se konají pravidelně každé první pondělí v měsíci, kdy jsou pracovníci odboru sociálních věcí Krajského úřadu Plzeňského kraje připraveni podat potřebné informace až do osmnácté hodiny.

Soubory ke stažení